Skovborgs igennem de 4 årstider /holdninger

Forår

Vi elsker denne tid - solen der varmer vores krop og sind og får os alle til at springe ud af vores vinterhi, som vintergækken titter frem.

Vi skal nyde den tid og blot huske på, at passe godt på huden, ved at anvende solfaktor når vi opholder os udenfor.

Vi tager solbriller på for at beskytte vores øjne, samt den tynde hud omkring dem.

På samme måde beskytter solfaktoren resten af vores ansigt og hals samt decolte.

Fordelen er at du beskytter huden imod de skadelige UV-stråler, som nedbryder de celler/fibre som vi har i huden. Solskader er direkte årsag til bl.a pigmentforandringer og for tidlig ældning af huden. Når celler skades kan de transformere sig til dræberceller som vi kender som hudkræft, som er et stigende problem på vores breddegrader.

Vores ozonlag er ikke så stabilt længere og derved udsættes vi for en større påvirkning af UVB stråler. Disse stråler kan brænde sig ned igennem vores hudlag og ødelægge vores bacalceller som ikke kan gendannes.

Vi tager tøj på alt efter årstiden og vi skal på samme måde klæde vores hud på.

Af specialbehandling for denne årstid kan jeg anbefale en kur på 6 behandlinger med Nimue Microneedling. Denne kan afhjælpe pigment og åbne porer samt virke forebyggende/genopbyggende for linjer og ar. De specielle ampuller samt specialmasker, stimulerer collagenproduktionen(fylden i vævet)samt de elastine fibre(elastikkerne) og styrke huden indefra. Denne kurbehandling må udførers hele året rundt med 1 måneds interval, så vi respekterer hudens cyklus på 4 uger og ikke stresser huden. Oplever du en tørhed i huden kan vi altid anbefale et kurforløb med Derma Oxygen behandlingen.

Sommer

Solskinstimerne og dagene forøges og vores luftfugtighed ændre sig i takt med dette. Huden vil altid forsøge at tilpasse sig de udefrakommende faktore, således at hudens yderste lag er intakt.

Vi må huske på at en af de vigtigste opgaver huden har, er at holde det yderste lag lukket, sådan at virus og bakterier ikke kan komme ind i kroppen. Vores hud er vores største beskytter så vi skal passe godt på den. Husk solfaktor.-)

Når vi sveder så ved vi godt at vores porer åbner sig op for at komme af med varmen. Det vi måske ikke tænker over, er alle de forskellige typer af salte der er i vores sved. Dette er med til at udtørre huden på overfladen men kan samtidig påvirke vores talgproduktion i de dybereliggende lag hvor denne ligger.

Hudens forhorningsproces(det yderste lag)er højere om sommeren pga. øget celleaktivitet og vi bruger vores solfaktor. Denne kan efterlade en film på huden og er derfor vigtigt at vi husker på vores hudpleje rutiner der hjemme og renser huden godt af Morgen og aften - rensegel eller rensemilk og conditioner/toner alt efter anbefaling

1-2 gange om ugen skal du peele din hud enten via enzymer eller korn alt efter anbefaling. Jeg anbefaler at du efter peeling påfører en beroligende/fugtgivende maske og gerne en du må sove med, så er det lidt nemmere og super effektivt da huden arbejder på højtryk imellem kl 02 og 04 om natten ifgl. forskerne.

Du vil opleve en friskere hud med frisk glød og velvære, præcis som vi føler når vi gør lidt ekstra ud af aftensmaden og resultatet taler for sig selv. Invester tid i dig selv og din krop vil belønne dig for det.

Der er også positive påvirkninger ved solen. Vi får en dejlig glød i huden og huden starter produktionen af D-vitamin som er livsvigtig for kroppen. Mange har brug for at spise D vitamin om vinteren, men få din læge til at konstatere dette via en blodprøve.

Specialbehandling for denne årstid anbefaler jeg en Derma Oxygen behandling hvor vi tilfører huden ekstra fugt i dybden. Med fordel kan du booke min combi behandling hvor vi starter med at microdermabrassion(maskinel peeling af huden). Behagelig behandling hvor der også er rens og special serums og specialmasker så du stadig får velvære med herfra.

Efterår/Vinter

Når vi stiller uret tilbage, og havemøblerne er taget ind, så ved vi at det er tid til at

tage lidt varmere tøj på og justere op på varmen i vores hjem. Starinlys tændes og vi hygger omkring hinanden.

Det er også tiden hvor vi skal pakke huden lidt bedre ind imod de klimamæssige forandringer disse årstider byder på.

Vi går fra varme rum ud i en kold vind som sætter vores små blodkar(capilærene)på en prøvelse. Nogle vil sprænges pga. det chok de får(i varme udvides de små kar og i kulde trækkes de sammen).Dette er en af årsagerne til karsprængninger.

En effektiv hjælper er en Barriere cream, som ligger en beskyttende hinde over huden i ca 8 timer. Denne kan indeholde beskyttende olier eller specielle filtre som holder på fugten, uden at du bemærker det. Nimue og Darphin har begge et godt produkt til dette.

Mange kan med fordel have et vinter og sommer program således at huden ikke skal bruge energi på at tilpasse sig, men bruge energien på at fungere optimalt.

Specialbehandlinger for disse årstider er klart frugtsyre behandlingerne. Jeg har forskellige typer da der findes mange forskellig hudtilstande og hvert mærke har deres stærke sider. Frugtsyre binder fugten i huden og styrker derved hudens barriere. Frugtsyre er dog sensibel overfor solens stråler hvorfor vi finder den største effektivitet om efteråret og vinteren.

Pigmentpletter/åbne porer/tør hud/sensibel hud/moden/acne hud er alle velkommen da jeg har frugtsyre og ampuller der udvælges efter tilstand og ønsker. Er du i tvivl om hvilken en behandling du skal vælge så send en besked eller mail.

Holdninger

Proffesionel hudpleje kan hjælpe huden med at være i balance, ved at styrke/støtte den. Jeg har udvalgt mine produkter udfra indhold, samt set på de humanitære og miljøvenlige kulture der ligger hos producenterne. Nogle af de aktive virkestoffer i produkterne er bl.a.

A vitamin- virker anti-age og anbefales til 40år og opefter eller efter livsstilsmønster

C vitamin- lysner og styrker cellernes immunforsvar

B2 vitamin- styrker hud og hår og negle cellerne

E vitamin- stærk antioxidant der mindsker cellernes forældningsproces

Omega 3- styrker ny vævsdannelse i huden og virker anti inflamatorisk/god til acne

Omega 6- vigtig for cellens udvikling i at opretholde en sund hud

Omega 9- øger HDL kolesterol(det gode)i cellen og mindsker LDL kolesterol(det dårlige) i cellen

Som lægeeksamineret kosmetolog har jeg en bred viden om kroppen og har igennem mine mange år, opnået en respekt og forståelse af at det hele hænger sammen. Vi påvirker kroppen udefra med forurening/stråler/miljømæssige påvirkninger. Indefra handler det om kost og stressniveau og motion. 

Kroppen er en super computer som dagligt modtager billioner at input den skal forholde sig til.  Det er vigtigt at vi får vores søvn gerne 8 timer hver nat,  så kroppen har en pause fra alt det,  der kommer udefra af angreb.

De forskere der arbejder med udvikling af profesionelle produkter er ligeså anerkendte og passioneret, som de forskere der arbejder på,  at finde nye metoder til at bekæmpe sygdomme på. Alle gør de en kæmpe forskel på hver deres front og det skylder vi dem en tak for. Det er takke være deres forskning at vi kan servicere jer med gennemtestede og godkendte ingredienser, som giver tryghed og resultater.

Den tryghed betaler vi heldigvis gerne for. Jeg kan også godt betale mig  fra at få en privat ordning som elite klinik men det har jeg valgt ikke at gøre, da denne ordning er privat og ikke underlagt sundhedsministeriet.

I dag er det tilladt for alle at åbne klinik op i Danmark uden nogen form for uddannelse.  Det er bekymrende at i som kunder selv må vurdere ægtheden og trygheden på sådanne klinikker. I dag er der mange forskellige maskiner som arbejder dybt i huden så vær kritisk overfor hvem du tiltror dit ansigt.

 

Jeg møder ofte spørgsmål vedr. produkter købt on line fra udenlandske sider udenfor EU.

I Danmark har vi meget strenge regler om hvad der må produceres og sælges på vores hjemmemarked. Det skal vi være stolte og glade for. Det er din garanti på,  at det du tager ned fra hylden er godkendt, når det kommer fra en dansk agent.

De agenter jeg har valgt som leverandøre er danske firmaer som har deres godkendelser i orden. Det er vigtigt at de udenlandske producenter overholder de krav der er stillet af EU indenfor kosmetiklovgivningen. Vores agenter har til opgave at sikre os at dette bliver overholdt. De bidrager med arbejdspladser og betaler deres moms og skat til den danske stat. De bidrager til vores fællesskab,  som  vi alle bliver en del af når vi handler lokalt. Det er med til at holde vores byer og land i vækst og balance.

Tak fordi du læste med og har du spørgsmål er du velkommen til at sende en mail.

Heidi Skovborg